Geheel vrijblijvend offerte aanvragen
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Programma op maat
  • 500+ Opdrachtgevers
  • Van 10 tot 500+ personen
Home » De eilanden » Ameland

Ameland

Uw event op Ameland volledig ontzorgd!

De vuurtoren op Ameland

"‘Landschap aan zee, zeeschap aan land. Eiland. Lief lief eiland." - Hans Bouma

Holwerd is de vertrekplaats van de Wagenborg-veerboten die u in ± 45 minuten naar Nes op Ameland vervoeren. Op het eiland zijn 4 dorpen, aan de oostkant behalve Nes het plaatsje Buren en aan de westzijde de authentieke en pittoreske plaatjes Hollum en Ballum. Op het eiland wonen ruim 3500 mensen. De witrode vuurtoren is goed te zien vanaf oostelijke puntje van buureiland Terschelling. Ameland kent een rijke cultuur; in vrijwel iedere plaats is een museum of andere expositieruimte te vinden. Door de bijzondere lichtval en het prachtige landschap is Ameland een geliefde verblijfplaats voor kunstenaars. In november wordt dan ook de Ameland kunstmaand georganiseerd. Over het hele eiland exposeren dan kunstenaars uit binnen- en buitenland op vele locaties hun schilderijen, keramiek, foto’s, beelden en ander werk.

Een tragische episode uit de Amelander geschiedenis is de ramp met de paardenreddingsboot op 14 augustus 1979, alle paarden kwamen, voor het oog van de redders en toeschouwers om. Dit maakte grote indruk op het eiland. De paarden zijn aan de oostkant van het Reddingbootpad begraven. Een gedenksteen doet deze plek aan het drama herdenken. Ameland is bij Wadevents vooral geliefd bij klanten uit het noorden en oosten van het land. Merendeel, door de korte vaartijd, voor ééndaagse programma’s maar ook frequent voor meerdaagse arrangementen. Evenals op de andere eilanden zijn er op Ameland vele (outdoor-)activiteiten mogelijk. Verder ligt er een golfbaan en heeft een eiland een (gras)vliegstrip. Ameland: charmant en ongerept.

Neem contact op Bezoek WadEvents Ameland

Roelof en Tiada

Neem vrijblijvend contact op

Overweegt u om uw event plaats te laten vinden op een van onze Waddeneilanden dan staan wij u graag vrijblijvend te woord.

Wij denken graag met u mee om het verblijf op de Waddeneilanden onvergetelijk te maken.

Direct contact opnemen Bel 0562-850180