Het wad op Terschelling

Wind tegen…

Windkracht ZW 3. Niks aan de hand dus. Maar de directeur denkt daar anders over. Puffend hangt hij met een rooddoorlopen gezicht over het stuur. Het was vér in de vorige eeuw toen hij voor het laatst iets aan lichaamsbeweging heeft gedaan, zo stelt hij vast.

Mylène gaat naast ‘m fietsen om hem uit die vreselijke storm te houden. Uiteindelijk bereiken we het Noordzeestrand. De directeur bezweert me dat hij niet terug gaat fietsen. ‘Bel maar een taxi voor me!’ roept hij wanhopig uit.

Het strand op lopend klets ik met Mylène over de conditie van haar baas. ‘Het komt wel goed met ‘m, geen zorgen over maken. Wij zeggen heel vaak dat hij wat meer aan lichaamsbeweging moet doen. We gaan namelijk wel vaker met z’n allen op pad, zoals nu met dit incentive op de Wadden.’

Incentive op de Wadden

‘Een superbedrijf met een fijne bedrijfsleiding’, vat ze haar werkgeversbeoordeling kort samen. Wekelijks een vrijmibo, een paar keer per jaar met z’n allen op reis en prima regelingen op diverse gebieden zijn voor haar belangrijke argumenten.

‘Ergens anders kan ik hetzelfde of meer verdienen, zo gaat dat nu eenmaal in de ICT. Maar de sfeer en andere omstandigheden zijn voor mij doorslaggevend!’ Waarna ze in een blokart springt en wegscheurt, het drooggevallen deel van het strand op.

De baas is bijgekomen. Hij heeft een rondje op de blokart gemaakt en komt bij me staan. We raken in gesprek. Voor hem zijn incentives niet zomaar een uitje maar maken ze deel uit van een afgewogen geheel van maatregelen om het bedrijf aantrekkelijk te maken voor de werknemers, vertelt hij. En of ik twee offertes wil maken voor andere afdelingen! Kijk! Dat is nog eens de daad bij het woord voegen!

Terugreis

We lopen terug naar de fietsen. Of ik even een taxi wil bellen, vraagt hij. Mylène komt erbij lopen en vraagt of de directeur het fitnessabonnement waarover hij het al maanden heeft al besteld heeft… Tussen neus en lippen door stelt ze vast dat we nu wind mee hebben en dat de tocht terug een prima begin is van zijn sportieve voornemens. Tandenknarsend stemt hij ermee in om toch te gaan fietsen.

Ik ben benieuwd of zijn conditie over een paar maanden, wanneer hij met een andere afdeling komt voor een volgend incentive op de Wadden, beter is. Hij heeft in ieder geval een stok achter de deur want dan waait het vást harder!

Roelof Duker


Meer weten over de incentives van WadEvents? Lees onze informatiepagina Incentive op de Wadden.