Waarschuwing afbeelding met uitroepteken

Waarschuwing

Als rechtdoorzee-ondernemers willen we altijd eerlijk zaken doen. Transparant informatie verstrekken. Onze clientèle van alle gevolgen van een mogelijke samenwerking op de hoogte stellen. Serieus zijn in onze communicatie. Zoals het hoort. Omdat wij vinden dat verantwoord ondernemerschap dit van ons vraagt.

Wij zijn namelijk door schade en schande wijs geworden. Ondergaan de gevolgen van ons handelen namelijk regelmatig aan den lijve. Zeker omdat wij ervan overtuigd zijn dat wij de oorzaak zijn proberen we u op de hoogte te stellen van de gevolgen. Zodat ons achteraf niets verweten kan worden.

De gevolgen zijn namelijk niet te overzien. Hebben grote invloed op de mensen die het moeten ondergaan. Privé, zakelijk, er wordt geen verschil gemaakt. En het gaat nooit meer over. Het is een soort levenslang. Geen kruid is er tegen gewassen. Een remedie, behandeling of andere oplossing ertegen bestaat niet. Dat maakt het des te erger.

Oprechte waarschuwing voor het eilandvirus

Met andere woorden: realiseer u dat de voorgaande drie alinea’s een oprechte waarschuwing bevatten. Uit de grond van ons hart. Omdat we weten wat er kan gebeuren wanneer we dit niet zouden melden. Zodat u het niet onderschat en er terdege rekening mee houdt.

Het gaat namelijk om het eilandvirus. Wij kennen veel mensen die via onze programma’s er mee besmet zijn geraakt. De gevolgen zijn niet mals. Elke gelegenheid wordt aangegrepen om aan het virus toe te geven. Het is erger dan een verslaving, het is levensveranderend. Letterlijk en figuurlijk.

Andere vakantiebestemmingen worden in de ban gedaan, elke gelegenheid wordt aangegrepen om op de boot te stappen. Je denkt de hele dag aan fietsen, wandelen en dwalen over je geliefde eiland. Strand, duin, heide, bos beheersen je denken. Je drinkt alleen nog maar juttersbitter, eet uitsluitend eilander lamsvlees, mosselen en noordzeebaars en lardeert alle gerechten met cranberries. Maar daar blijft het niet bij. Het eilandgevoel stroomt letterlijk uit je poriën. De gevolgen zijn niet te overzien.

Zo! Wij hebben onze plicht gedaan. Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben!