Groep loopt naar vergaderlocatie

Duurzaamheid en bedrijfsuitjes op de Wadden – Een perfecte combinatie

Duurzaamheid is een belangrijk thema in de hedendaagse bedrijfswereld, en wat is een betere manier om dit mee te nemen dan tijdens een bedrijfsuitje op de prachtige Waddeneilanden? Bij WadEvents begrijpen we het belang van duurzaam ondernemen en hebben we ons aangesloten bij MVO Nederland en het Fair Climate Fund om onze evenementen zo groen mogelijk te maken.

Begin duurzaam – De reis naar de Wadden

De reis naar de Wadden vormt de eerste stap naar een duurzaam uitje. In plaats van individueel reizen, adviseren we carpoolen of gezamenlijk busvervoer. Dit vermindert de CO2-uitstoot en verhoogt de teamspirit al vanaf het vertrek.

Lokale beleving en stimuleren lokale economie

Eenmaal op de eilanden, richten we ons op lokale ervaringen. We kiezen voor diensten van eilandbewoners – of het nu gaat om gidsen voor natuurwandelingen, het huren van fietsen of het deelnemen aan workshops. Dit stimuleert niet alleen de lokale economie, maar verkleint ook onze ecologische voetafdruk.

Duurzame verblijfplaatsen

Voor overnachtingen kiezen we bewust voor accommodaties die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen. We weten welke locaties gebruik maken van groene energie en duurzame materialen en koppelen deze aan uw comfortwensen.

Catering: lokaal en seizoensgebonden

Duurzame catering is een ander belangrijk aspect. We benutten lokale, seizoensgebonden producten, wat resulteert in minder transport en een impuls voor de lokale landbouw. En de smaak? Die is natuurlijk ongeëvenaard, rechtstreeks van het eiland!

Milieuvriendelijke activiteiten

Onze activiteiten zijn ontworpen met respect voor de natuur. Denk aan teambuilding op het strand, fietstochten door de natuur of educatieve excursies. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld een strandopruimactie organiseren – goed voor het milieu en het teamgevoel.

Afvalbeheer en bewustwording

Een correcte omgang met afval en bewustwording is essentieel. Wij zorgen ervoor dat afval correct wordt gescheiden en minimaliseren het gebruik van wegwerpmaterialen. Een simpele regel zoals geen afval achterlaten in de natuur kan al een groot verschil maken.

Educatieve elementen

Kennis over het eiland is cruciaal. Wij bieden educatieve elementen aan zodat uw team meer leert over de unieke cultuur en geschiedenis van de Wadden. Dit verrijkt niet alleen de ervaring, maar bevordert ook respect voor de natuurlijke omgeving.

Duurzaamheid en personeelsuitjes gaan hand in hand op de Wadden. Het respecteren en beschermen van dit unieke UNESCO Werelderfgoed terwijl u geniet van een onvergetelijke ervaring, is wat ons drijft.

Bent u geïnteresseerd in een duurzaam bedrijfsuitje op de Wadden? Neem dan contact op met WadEvents. Met onze ervaring en kennis organiseren wij het perfecte uitje dat aansluit bij uw duurzaamheidsdoelen.