Zeesleepboot de Holland

De Werkkostenregeling: jouw sleutel tot fiscaal slimme bedrijfsuitjes

In het landschap van bedrijfsuitjes en incentives is de Werkkostenregeling (WKR) een cruciaal element voor de financiën en planning van jouw evenementen. Wij bij WadEvents zetten vol in op het scheppen van memorabele momenten met een blijvende indruk. Meer dan slechts een dagje uit, vertegenwoordigt een bedrijfsuitje een investering die zich op meerdere fronten terugbetaalt. Heb je al eens nagedacht over een incentive trip naar een van de Waddeneilanden? Ontdek de mogelijkheden of ga direct in gesprek met ons.

Ik ben geïnteresseerd!

Zeg ja tegen avontuur

De ins en outs van de WKR

De WKR is een fiscaal instrument dat werkgevers toestaat om werknemers onbelast te compenseren of beloningen te geven. Het stelt een grens aan hoeveel procent van de totale loonsom werkgevers onbelast kunnen compenseren. Deze ‘vrije ruimte’ is een vastgesteld percentage van de totale loonsom. Een correcte WKR-implementatie is essentieel, net als het bijhouden van de uitgaven door het jaar heen om verrassingen te vermijden.

WKR Eindheffing

Indien de totale som van de verstrekte vergoedingen de vrije ruimte overschrijdt, treedt de zogenaamde ‘eindheffing’ in werking. Dit betekent dat over het bedrag dat de vrije ruimte te boven gaat, de werkgever een eindheffing van 80% moet afdragen. Het is dus van groot belang dat werkgevers de bestedingen binnen de WKR goed monitoren om onaangename fiscale verrassingen te voorkomen.

Het efficiënt benutten van de WKR vraagt om een strategische aanpak waarbij een werkgever vooraf goed plant welke vergoedingen en verstrekkingen hij wil doen en hoe deze binnen de regeling passen. Deskundig advies kan hierbij zeer waardevol zijn, zeker gezien de complexiteit en de voortdurende veranderingen binnen de fiscale wetgeving.

Wij zijn er voor jou

De WKR kan complex lijken, maar wij zijn er om je te ondersteunen bij het opzetten van WKR-conforme bedrijfsuitjes. Zo garanderen we niet alleen een geweldige ervaring voor het team maar ben je ook fiscaal voordelig uit. Ons doel is om je uitje volledig WKR-proof te maken.

WKR en teambuilding: een win-win

We combineren WKR-kennis met teambuilding om ervoor te zorgen dat jouw evenement zowel de teamgeest versterkt als financieel verantwoord is.

Jouw teamuitje, onze zorg

We bieden gepersonaliseerde oplossingen die de voordelen van teamuitjes maximaliseren, zonder fiscale zorgen.

Organisatietips

De WKR kan complex lijken, maar met onze hulp worden jouw evenementen niet alleen fiscaal aantrekkelijk maar ook onvergetelijk.

Nieuwe WKR-regels

De WKR-regels kunnen elk jaar veranderen. Neem contact met ons op om de laatste wijzigingen door te nemen.