Met de typhoon RIBvaren

Expeditie naar de Wadden?

Filemeldingen: langere reistijd van Amsterdam naar Amersfoort: tussen Naarden en Bunschoten 16 km file (vertraging: ca. 25 min). Den Haag – Utrecht tussen Reeuwijk en Nieuwerbrug: 7 km stilstaand verkeer (vertraging: ca. 20 min).

Reistijd: een rekbaar begrip. Letterlijk en figuurlijk. Zeker als je je in of rond de Randstad moet verplaatsen.

Overlevingspakketten
Wij komen het vaak tegen: onbekendheid met de reistijd van en naar de Waddeneilanden. Mensen zien een reis naar de Waddenhavenplaatsen als een urenlange, barre expeditie. Een expeditie naar het hoge noorden met een enorme reistijd. Brood en overlevingspakketten mee!

Strakke reistijd-planning
In werkelijkheid is de reistijd naar de Wadden-havenplaatsen overzichtelijk, korter dan je denkt en goed te plannen. Verlaat je de Randstad aan de noordzijde dan zijn files verleden tijd. In 75 minuten reistijd rij je bijvoorbeeld vanuit Utrecht of Amsterdam naar Harlingen (Vlieland/Terschelling) of Den Helder (Texel).

Reistijd of programma?
De boot op! Het eilandgevoel begint als de trossen los worden gegooid. Wij zien de bootreis niet als reistijd maar als onderdeel van het event. Je snuift de zilte zeelucht op en zit met z’n allen aan boord naar dezelfde bestemming. Niet ieder voor zich, maar samen. Bijkletsen, ontmoeting, kennismaking. In combinatie met de cateringmogelijkheden aan boord functioneel in te vullen: lunch, koffie met gebak, borreluurtje, diner. Dit is geen reistijd. Dit is de start van het eilandprogramma.

Charter
Wij werken veel met exclusief gecharterde schepen. Daarmee wordt de reistijd soms iets langer maar bestaat wel de vrijheid om programma-onderdelen als rescueboot-varen in te bouwen. Op deze manier hoort de bootreis écht bij het programma.

Reistijd naar de Wadden: denk er maar eens over na in de file tussen tussen Crooswijk en het Terbregseplein! Goede reis!