Actueel

Last van het Eilandgevoel?

Je zal er maar last van hebben: eilandgevoel. Dan heb je écht een probleem. Eilandgevoel gaat nooit meer over en het is nog besmettelijk ook. Je houdt het je hele leven en je steekt je kinderen, familie, vrienden en collega’s ermee aan. Kijk uit! Je kan eilandgevoel zo maar oplopen. Eén keer naar een Waddeneiland en je hebt kans dat je het ook hebt!

Lees meer

Slapeloze nachten

Telefoontje van Sanne, een IT-manager van een middelgroot accountantskantoor. Ze doet samen met een aantal collega’s de organisatie van een klant-event naar Terschelling. Gister kwam de vraag van haar leidinggevende hoe de organisatie er uit ziet bij slecht weer. Vandaar het telefoontje van Sanne.

Lees meer

Wind tegen…

Windkracht ZW 3. Niks aan de hand dus. Maar de directeur denkt daar anders over. Puffend hangt hij met een rooddoorlopen gezicht over het stuur. Het was vér in de vorige eeuw toen hij voor het laatst iets aan lichaamsbeweging heeft gedaan, zo stelt hij vast. Mylène gaat naast ‘m fietsen om hem uit die vreselijke storm te houden. Uiteindelijk bereiken we het Noordzeestrand. De directeur bezweert me dat hij niet terug gaat fietsen. ‘Bel maar een taxi voor me!’ roept hij wanhopig uit.

Lees meer

Duurzaamheid. Geen sprookje op Ameland.

Sjoerd van Oerd. Oftewel de sage van Ritskemooi. Iedereen die op Ameland is geweest kent deze legende. Legende. Volgens Wikipedia: ‘een episch volksverhaal met een kern van waarheid’.

Op het eiland wordt gewerkt aan een nieuw episch verhaal. Het mist echter de potentie om uit te groeien tot een legende. Het wordt namelijk wel degelijk gerealiseerd. Duurzaamheid op Ameland.

Lees meer

Waarschuwing

Als rechtdoorzee-ondernemers willen we altijd eerlijk zaken doen. Transparant informatie verstrekken. Onze clientèle van alle gevolgen van een mogelijke samenwerking op de hoogte stellen. Serieus zijn in onze communicatie. Zoals het hoort. Omdat wij vinden dat verantwoord ondernemerschap dit van ons vraagt.

Lees meer

De ongeschreven wet binnen de eventbranche

Vertrouwen en gunnen. Dat is waar het in de zakenwereld om draait. Het eerste veroorzaakt het tweede. Klinkt simpel. Maar de praktijk is weerbarstig. En je moet gigantisch je best doen om de gunfactor te krijgen én te behouden.

Wij zijn dé waddenspecialist als het gaat om totaalorganisatie van events, incentives, trainingen en bedrijfsuitjes. Ook onze collega’s zijn daarvan op de hoogte. Wij werken daarom veel en prettig samen met vele bureaus uit het hele land. Zij hebben de klanten, de aanvragen en een visie op events. Wij zijn hun waddenpartner. Prima toch?

Lees meer

Expeditie naar de Wadden?

Filemeldingen: langere reistijd van Amsterdam naar Amersfoort: tussen Naarden en Bunschoten 16 km file (vertraging: ca. 25 min). Den Haag – Utrecht tussen Reeuwijk en Nieuwerbrug: 7 km stilstaand verkeer (vertraging: ca. 20 min).

Reistijd: een rekbaar begrip. Letterlijk en figuurlijk. Zeker als je je in of rond de Randstad moet verplaatsen.

Lees meer

WadEvents promoot de Wadden op Evenementcontactbeurs Zaandam

Op 12 februari stonden Tiada en Marijke in de stand van WadEvents op de Eventbranche beurs in Zaandam. De voorpret was al een paar weken aan de gang, daar we al een paar keer vergaderd hadden met de MICE aanbieders in Friesland en besloten een ‘Friesland straatje’ te maken op de beurs. Pompeblêden op de grond en dames in Friese jurken tussen de stands door die met Beerenburg liepen.

Lees meer

WadEvents onderdeel sitevisit ‘meetingplanners’


Merk Fryslân organiseerde in samenwerking met Groningen Congres Bureau een internationale site visit van 29 t/m 31 januari. Circa 20 meeting planners uit o.a. Duitsland, Groot-Brittannië, België en Nederland ontdekken in twee dagen de zakelijke mogelijkheden in Noord Nederland. We namen de gasten mee naar verschillende locaties in Groningen en Friesland, maar willen ze ook graag de mogelijkheden voor incentives tonen.

Lees meer